Translate

maandag 15 december 2014

Glutenvrije pannenkoeken taart voor onze dochter haar verjaardag.

Het is elk jaar weer een hersenkraker wat we voor onze dochter haar verjaardag gaan maken.
Dit jaar heb ik een idee van Jamie Oliver gepikt , maar dan net iets anders.
We beginnen met een enorme stapel pannenkoeken te bakken.

Ik smeer de pan steeds in met zonnebloemolie

Zelfgemaakt beslag met een zakje citroen suiker erin.

Een beslag gemaakt van 2 soorten meel. Eerst het meel in de beslagkom en daarna 3 eieren erbij en langzaam de melk erbij terwijl je met de mixer alles mengt.

Springvorm met op de bodem bakpapier zorgt ervoor dat de taart straks niet blijft plakken. Je haalt de bodem uit de springvorm en legt het bakpapier erop en je klikt de bodem weer vast. Je knipt daarna de randen weg rondom de springvorm.

kijk zo kunnen we netjes werken en het scheelt een hoop geknoei in de keuken door een springvorm te gebruiken.

1 voor 1 de pannenkoeken in de springvorm neer leggen en op elke pannenkoek een laag botercreme

En er gaat weer een pannenkoek er boven op.

Ook zo lekker om naar 4 pannenkoeken niet alleen botercreme te gebruiken maar ook taartfruit in het midden te doen..
Steeds even de boel aandrukken zodat het lekker compact word.
Als je helemaal klaar bent en je laatste pannenkoek is besmeerd met botercreme dan laat je de taart opstijven in de koelkast voor minstens 3 uur. De botercreme word stevig waardoor je straks gemakkelijk er fondant erover kan doen.

Deze taart was hier echt een hit. het lijkt een beetje op spekkoek als je er een punt afsnijd. Hij is erg machtig dus snij dunne puntjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten