Ik heb nog van alles staan in mijn kast en ik besloot dus maar om zelf een verjaardagstaart te maken voor de visite.
Ik moet vandaag ook nog een glutenvrije taart maken speciaal voor mijn dochter omdat ze coeliakie heeft.
Maar dit zijn de dingen die je nodig hebt voor deze taart.
200 gram lichte basterdsuiker
200 gram roomboter
200 gram zelfrijzend bakmeel
Scheutje karamel schenkstroop
3 eieren
springvorm
Boter of spray om de vorm in te vetten.
Oven of magnetron met oven functie
Je begint met je oven voor te verwarmen op 160 graden
|
Alles klaar zetten, de patentbloem is niet nodig. We gebruiken zelfrijzend bakmeel. |
|
200 gram meel afwegen. |
|
200 gram roomboter afwegen. |
|
200 gram basterdsuiker afwegen ( + 1 gram extra hihi) |
|
boter zacht maken in de magnetron, niet volledig vloeibaar maken. |
|
Suiker en boter in de beslagkom. |
|
Suiker en boter mixen tot de suiker is opgelost. |
|
1 voor 1 de eieren erbij mixen. |
|
Eieren, suiker,boter. |
|
Beetje bij beetje het meel erbij mixen. |
|
Scheutje Karamel stroop erbij. |
|
Springvorm van 22 cm klaar zetten. |
|
Springvorm invetten. |
|
Ik gebruik altijd de spray van Dr.Oetker |
|
Het mengsel in de springvorm doen. |
|
Glad strijken . |
|
Bijschrift toevoegen |
|
De springvorm in de oven doen. Je hebt nu de tijd om de beslagkom uit te likken of je ruimt alvast je aanrecht op en zet weg wat je niet meer nodig hebt. De cake moet er ongeveer 60 tot 70 minuten in Als je wilt weten of de cake gaar is dan prik je met een sateprikker of breinaald in de cake. Als deze er schoon uit komt dan is je cake klaar.
We gaan nu ondertussen de botercreme maken. Wat heb je nodig? 100 gram roomboter 100 gram margarine 200 gram poedersuiker
Deze botercrème is bedoeld om je taart mee af te smeren voor je er marsepein of fondant overheen doet. Het werkt als plaklaag en je kunt oneffenheden verdoezelen. Het voorkomt dat je toplaag smelt omdat het verhindert dat er vocht bij kan komen. Het is geschikt om een ‘dijkje’ te spuiten als je natte vullingen in je taart gebruikt.
Werkwijze:
- Mix de boter met de margarine zacht
- Zeef de poedersuiker en voeg deze toe
- Mix lang, zeker 10 minuten!
- Voeg naar keuze een smaakje toe. Denk aan cacaopoeder, koffiepoeder (beide kun je het best van te voren door de poedersuiker mengen) citroen-, amandel-, vanille-essence, chocopasta.
*Je kunt ook alleen roomboter gebruiken, vervang hierbij de hoeveelheid margarine voor roomboter.
Ik heb er voor gekozen om er chocoladepoeder erdoor heen te doen.
Als de cake is afgekoeld snij je hem door midden.
Heerlijke romige chocolade boter creme
Besmeer de binnenkant met een lekkere laag botercreme
Besmeer ook de buitenkant met een laag botercreme
Altijd wat meel op je werktafel als je de rol fondant gaat uitrollen
Nou de taart wint niet de schoonheidsprijs maar voor een eerste zelfgemaakte taart mag ik niet ontevreden zijn.
Nu vanavond ook nog de glutenvrije taart maken.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten